Assessment

Wilt u weten of uw (nieuwe) medewerker geschikt is voor een bepaalde functie?

assessment-puzzelDoor een assessment krijgt u als opdrachtgever een heldere sterkte/zwakte analyse van de kandidaat. Van tevoren bepaalt u in onderling overleg met ons welke competenties van belang zijn en wat de output van het assessment moet zijn.

Door middel van criteriumgerichte interviews, psychologisch onderzoek en indien gewenst een simulatieopdracht en/of rollenspel testen wij de competenties van een kandidaat voor een bepaalde functie. Aan de hand hiervan kunt u als opdrachtgever de geschiktheid van de kandidaat bepalen.

De verschillende onderzoeksmethoden zijn gericht op motivatie, ambities, verstandelijke kwaliteiten, denk- en werkhouding, vaardigheden en persoonlijkheid. Als werkgever weet u na het assessment dus niet alleen of de kandidaat de functie kan invullen, maar ook of de persoon binnen uw organisatie past.

Duur: Het assessment duurt een dag. De resultaten worden uitgebreid met de kandidaat besproken. Binnen een week na afronding van het onderzoek leveren wij een schriftelijke rapportage aan de opdrachtgever.

Kosten: €1025,- exclusief btw, inclusief de schriftelijke rapportage van de bevindingen. Voor een mondelinge bespreking van de resultaten met de opdrachtgever worden extra kosten in rekening gebracht. Dit geldt ook voor bepaalde simulatie-opdrachten en/of rollenspel. Deze zijn op basis van het uurtarief à €110,-.

Bel voor een vrijblijvend, oriënterend gesprek: 013-544 56 84