Loopbaanbegeleiding

Wil je een volgende stap zetten in je loopbaan?
Heb je het idee dat je wel eens wat anders wilt maar weet je niet precies wat?

man met koffer op weg - loopbaanbegeleidingBij dit soort vragen bieden wij persoonlijke loopbaanbegeleiding. In dit traject verken je samen met een loopbaanadviseur je toekomstige loopbaanmogelijkheden. Hierbij is belangrijk dat je inzicht krijgt in jezelf zodat helder wordt wat je kwaliteiten, interesses en drijfveren zijn.

Tijdens persoonlijke gesprekken gaan we onder andere in op je motivatie en drijfveren, grondhoudingen, interesses en affiniteiten. Daarnaast komen bij de loopbaanbegeleiding je persoonlijke kwaliteiten aan bod: welke kwaliteiten heb je en welke zijn nog te ontwikkelen of verbeteren? Dit komt naar boven door gesprekken met je loopbaanadviseur, maar ook door persoonlijkheidstesten.

Ook zoomen we in op je werk- en denkhouding. Hoe pak je zaken aan? Wat zijn daarbij sterke en minder sterke kanten?

Tot slot bekijken we je capaciteiten. Indien gewenst gebruiken we hiervoor verschillende intelligentie- en vaardigheidstests.

Met deze gegevens  gaan we vervolgens samen de zogenaamde externe kant onderzoeken. We laten je kennismaken met uiteenlopende mogelijkheden op het gebied van studie en beroep. Welke organisaties, functies en taken sluiten goed aan? Welke cursussen of opleidingen komen in aanmerking of zijn raadzaam?

Op basis van het interne onderzoek naar jou als persoon, en het externe onderzoek naar passende carrièremogelijkheden, ontstaat een gedegen loopbaanadvies. Hierdoor kun je met een goed gevoel je loopbaan vervolgen in de door jou gekozenrichting.

Duur: De duur en doorlooptijd van het loopbaanonderzoek varieert veelal van 3 tot 10 weken, afhankelijk van de vraagstelling. De loopbaanbegeleiding wordt afgesloten met een schriftelijke samenvatting van alle bevindingen en aanbevelingen in een zogenaamd loopbaanplan.

Kosten: tussen de €900,- en €1500,- inclusief btw.

Bel voor een vrijblijvend, oriënterend gesprek: 013-544 56 84