Outplacement

Wordt uw medewerker door omstandigheden gedwongen op zoek te gaan naar een andere baan?
Wilt u als werkgever een werknemer een outplacement aanbieden?
Bent u als werknemer op zoek naar outplacement begeleiding?

schaduw man op trap - outplacementSoms worden mensen door omstandigheden gedwongen hun huidige baan te verlaten. Dit kan erg pijnlijk zijn. Vaak ligt er allerlei oud zeer dat eerst opgeruimd moet worden voordat er weer ruimte is voor een nieuw begin. Er zal eerst een verwerkingsproces moeten plaatsvinden voordat een frisse start gemaakt kan worden.

Het doel van outplacement is een overeenkomst te verwezenlijken tussen werknemer en werkgever waarbij de werknemer begeleid wordt richting een nieuwe baan bij een andere organisatie. Outplacement kan geïnitieerd worden door zowel werkgever als werknemer.

Wij verzorgen de outplacement zodanig dat de werknemer met meer energie kan starten met het zoeken naar een nieuwe, passende baan.

De begeleiding is altijd maatwerk. In grote lijnen bestaat het outplacementtraject uit een fase van interne oriëntatie (verwerking van de situatie, loopbaanoriëntatie-onderzoek), een trainingsfase (persoonlijke effectiviteit, sollicitatietraining) en een fase van realisatie (positieverovering en terugkoppeling).

Duur: Afhankelijk van de afspraken met de werkgever duurt een totaal traject een half jaar tot maximaal 1 jaar. Fase 1 (interne oriëntatie) en fase 2 (training) worden altijd doorlopen, maar met accentverschillen, afhankelijk van de behoefte. De 2 fases duren ongeveer 2 maanden. De realisatiefase neemt maximaal 4 tot 10 maanden in beslag, afhankelijk van de afgesproken duur van het traject.

Kosten: het tarief is gebaseerd op het uurtarief van €110,- exclusief btw. De kosten van het basisprogramma (fasen 1 en 2 worden doorlopen) bedragen €2700,- exclusief btw. De kosten van de realisatiefase worden berekend op basis van de bestede tijd. Er zal per maand worden gefactureerd. Een outplacementprogramma van 6 maanden kost maximaal € 5400,- exclusief btw.

Bel voor een vrijblijvend, oriënterend gesprek: 013-544 56 84