Studiebegeleiding op basis van RET

Heb je moeite met je studie?
Wil je op een effectievere manier studeren?

studeren na RETMisschien herken je de volgende situatie wel. Je volgt een studie op het mbo, hbo of op de universiteit. Je beschikt over het juiste intelligentieniveau, maar je hebt toch moeite om vooruit te komen in je studie. Je begint langzaamaan te twijfelen of je wel een goede studiekeuze hebt gemaakt.

De Rationele Effectiviteits Training (RET) is een zeer praktische methode om effectiever te leren studeren. Begeleiding op basis van de RET leert je inzien welke ineffectieve gedachten er door je hoofd spelen tijdens je studie en het studeren. Bijvoorbeeld: ‘Dit lukt me nooit’ of ‘Ik moet minimaal een 9 halen’. Dit ineffectieve denken leer je omzetten naar gedachten die je op weg helpen naar een doeltreffende manier van studeren.

Naast de RET-methode, kijken we naar hoe je je studie organiseert. Samen stellen we een studieschema op dat bij je past zodat je nóg efficiënter kunt studeren.

Al tijdens de studiebegeleiding op basis van Rationele Effectiviteits Training zul je zien dat je studieresultaten vooruitgaan.

Duur: De duur en doorlooptijd van de begeleiding varieert van 5 tot 10 weken met wekelijkse bijeenkomsten van 1,5 uur. Dit is afhankelijk van de vraagstelling.

Kosten: tussen de €750,- en €1.500,- inclusief btw.

Bel voor een vrijblijvend, oriënterend gesprek: 013-544 56 84