Sollicitatiebegeleiding

Heb je hulp nodig bij het solliciteren?
Hoe schrijf ik een kort, kernachtig en inspirerend cv?

sollicitatiegesprek na sollicitatiebegeleidingSolliciteren kun je leren. Door middel van de juiste sollicitatiebegeleiding en training haal je meer resultaat uit je sollicitaties. Binnen het sollicitatietraject zijn er drie fases of onderwerpen waarbij je begeleiding of training nodig kunt hebben.

Voorbereiding: het vinden van de juiste vacature

We kijken naar de tot nu toe opgebouwde loopbaan. Dit resulteert in een overzicht van ervaring, competenties en persoonlijke voorkeuren. Daarna leer je je te richten op passende functies aan de hand van een gericht omschreven zoekrichting of zoekprofiel. Vervolgens wordt aandacht besteed aan het zoeken van de juiste vacatures en aan netwerken. Tot slot leer je vacatures kritisch te analyseren en beoordelen.

Presentatie:sollicitatiebrief en CV

De sollicitatiebrief is samen met het curriculum vitae vaak het eerste contact met je mogelijk nieuwe werkgever. Beide moeten leiden tot een uitnodiging voor een eerste sollicitatiegesprek. Wij begeleiden jou bij een optimale presentatie van jezelf aan potentiële werkgevers. Het resultaat is een cv en begeleidende brief met de juiste informatie en de juiste toonzetting.

Sollicitatiegesprekken voeren

Sollicitatietraining bereidt je goed voor zodat je zelfverzekerd het sollicitatiegesprek in gaat. Het doel is dat je weet hoe je jezelf moet presenteren.

Het eerste gesprek wordt stapsgewijs voorbereid. De kracht is om eventuele angst voor het gesprek om te zetten in een uitdaging. Je weet na afloop het volgende: hoe wordt een (eerste) sollicitatiegesprek opgebouwd, welke onderwerpen komen aan bod, hoe presenteer ik mezelf, hoe verwoord ik mezelf, hoe leer ik mijn aandeel in het gesprek te nemen en hoe sluit ik af.

Duur: We overleggen samen bij welke fase of onderwerp begeleiding gewenst is. De begeleiding kan bestaan uit enkele bijeenkomsten tot een 6-tal bijeenkomsten van 2 uur. Doorlooptijd ongeveer 6 weken.

Kosten: tussen de €300,- en €800,- inclusief btw.

Bel voor een vrijblijvend, oriënterend gesprek: 013-544 56 84