Studiekeuze onderzoek

Zit je op de middelbare school en wil je weten welke vervolgopleiding het beste bij je past?
Wil je weten hoe je de juiste studiekeuze kunt maken?

studenten op fietsHet kiezen van een studie is een lastige opgave. Er zijn legio opleidingen die aansluiten op jouw profiel en de juiste studie kiezen is niet iets wat je zomaar even doet. Wij kunnen jou begeleiden bij het maken van de juiste studiekeuze door middel van een persoonlijk studiekeuze onderzoek.

Het studiekeuze onderzoek helpt jou jezelf beter te leren kennen zodat je uiteindelijk met overtuiging kan starten met een vervolgopleiding die bij je past.

Inhoud studiekeuze onderzoek

Het studiekeuze onderzoek start thuis al met het maken van een biografie opdracht. Tijdens het eerste gesprek wordt de biografie besproken en gaan we na wat voor jou van belang is bij het maken van je studiekeuze. Hier gaan we de rest van het onderzoek verder op in.

We kunnen bijvoorbeeld dieper ingaan op je belangstelling, studiecapaciteiten, persoonlijkheid, kwaliteiten, leerstijl of je werkhouding. Vervolgens gaan we samen op zoek naar studies of opleidingen die daarop aansluiten.

Het programma is niet standaard, maar afgestemd op jouw vraag en situatie. We gebruiken daarvoor verschillende tools, zoals psychodiagnostisch onderzoek (oftewel tests), persoonlijke gesprekken en speciaal ontwikkelde (thuis)opdrachten. Alles met als doel het maken van een weloverwogen keuze voor een studie.

Duur: 3 dagdelen of gelijkwaardig. Tussen de afspraken zit bij voorkeur een week. In deze periode kun je zaken laten bezinken of bespreken met anderen. Ook heb je dan tijd om huiswerkopdrachten te maken en informatie te zoeken.Doorlooptijd ca. 1 maand. Aan het einde van het traject ontvang je een schriftelijke rapportage.

Kosten: €825,- inclusief btw.

Bel voor een vrijblijvend, oriënterend gesprek: 013-544 56 84