Heroriëntatie studiekeuze

Wil je toch liever een andere studie kiezen?
Ben je aan het oriënteren op een andere studie maar weet je het gewoon niet?

volle collegezaalVeel studenten komen er gedurende het eerste of tweede jaar achter dat ze toch niet de juiste studie gekozen hebben. De resultaten blijven achter en de motivatie verdwijnt. Als je besluit te stoppen met je opleiding, is het maken van een nieuwe studie keuze een lastige opgave. Zeker omdat je niet nog een schooljaar wilt weggooien, om over het collegegeld nog maar te zwijgen.

Een studieheroriëntatie onderzoek biedt de juiste ondersteuning om een passende nieuwe studiekeuze te maken. We bekijken onder andere naar welke vakgebieden je interesses uitgaan, en binnen welke studierichting jouw capaciteiten het best tot hun recht komen. Het onderzoek leidt ertoe dat je een nieuwe studie kiest die goed past bij jou als persoon.

Inhoud studieheroriëntatie onderzoek

Na aanmelding krijg je een biografische vragenlijst thuisgestuurd. Aan de hand van deze lijst beschrijf je je levensloopbaan en studie-ervaringen. In het eerste gesprek komen de biografie en je precieze vragen uitgebreid aan bod.

Het vervolg van het studieheroriëntatie onderzoek is afhankelijk van jouw vragen. Elke vraag vergt namelijk een unieke eigen aanpak. Als je bijvoorbeeld wilt weten welke opleidingsniveau je aankunt, ga je capaciteitentests maken. Beschik je wel over de capaciteiten maar de opleiding lukt je niet, dan zou je leerstijl of je werkhouding onderwerp van onderzoek kunnen zijn.

Je interesses kunnen we globaal of uitgebreid verkennen. Dit doen we aan de hand van gesprekken, diverse opdrachten of tests. Hierdoor krijgt je zicht op richtingen en vakgebieden die aansluiten op jouw interesses, wat van belang is voor je nieuwe studiekeuze.

Tevens is het bij de keuze van een studie vaak belangrijk om rekening te houden met je persoonlijkheid. Heb je beter in kaart wie je bent, dan kun je kiezen welke eigenschappen en kwaliteiten je inzet voor je ontwikkeling en dus voor je studiekeuze. Dat geeft je houvast. Vaak is het prettig om hiervoor de resultaten van een persoonlijkheidsonderzoek als basis te gebruiken. Tevens kun je opdrachten voorgelegd krijgen waarbij je jezelf beschrijft of waarbij anderen jou analyseren.

Tot slot kan het ook zijn dat we een capaciteitenonderzoek doen. Hierdoor krijg je meer inzicht in je studiecapaciteiten. Uiteraard met als doel een studie te kunnen kiezen die je met veel plezier en succes kunt doorlopen.

Duur: 3 dagdelen. Tussen de afspraken zit bij voorkeur één week. Doorlooptijd ca. 1 maand. Na afronding van het onderzoek ontvang je een schriftelijke rapportage.

Kosten: €825,- inclusief btw.

Bel voor een vrijblijvend, oriënterend gesprek: 013-544 56 84