Assessment
U wilt weten of een sollicitant geschikt is voor een vacante functie, in de vorm van een onafhankelijke second opinion
Uw medewerker wil graag doorgroeien binnen uw organisatie. Wat zijn haalbare doorgroeimogelijkheden/ functies op basis van de kwaliteiten van uw medewerker?
Voor wie?
Wilt u als werkgever meer inzicht in de kwaliteiten van kandidaten of medewerkers? Wilt u de juiste medewerker op de juiste plek en een mismatch voorkomen? Een assessment biedt een duidelijke sterkte/zwakte analyse van een (potentiële) medewerker. Dit biedt u houvast bij het nemen van de juiste personele beslissing.
Van tevoren bepalen we in onderling overleg welke competenties van belang zijn en wat de output van het assessment moet zijn. Door middel van criteriumgerichte interviews, psychologisch onderzoek en indien gewenst een simulatieopdracht en/of rollenspel matchen we deze competenties met de kwaliteiten van de kandidaat. Aan de hand hiervan kunt u als werkgever bepalen of de kandidaat past binnen uw organisatie of dat de kandidaat beschikt over het potentieel om in een bepaalde richting door te groeien.
Wij onderscheiden twee vormen:
- Assessment (ook wel selectieassessment genoemd)
Hierbij gaat het om de geschiktheid van een persoon voor een specifieke functie. De verschillende onderzoeksmethoden zijn gericht op motivatie, ambities, verstandelijke kwaliteiten, denk- en werkhouding, vaardigheden en persoonlijkheid. Na het assessment weet u in hoeverre de kandidaat de functie succesvol kan vervullen.
- Ontwikkelassessment
Er wordt gekeken naar sterkten en ontwikkelpunten van een medewerker ten aanzien van mogelijke toekomstige functies. Het gaat er vooral om te bepalen of en op welke manier de medewerker zich binnen de organisatie kan ontwikkelen. Er wordt een ontwikkeladvies gegeven.
Duur van beide vormen is één dag. Een assessment wordt afgesloten met een heldere, schriftelijke rapportage.