013 - 544 56 84 info@kockenvandijk.nl

Persoonlijke coaching

Ik loop steeds tegen dezelfde problemen aan in mijn werk

 Hoe kan ik leren beter te communiceren of om te gaan met stress in mijn werk?

 Hoe zorg ik ervoor dat ik mijn werk weer met meer plezier kan uitvoeren?

 

Voor wie?

Wanneer je moeilijkheden ervaart in je huidige werksituatie die jouw functioneren belemmeren, kan dat leiden tot spanningen, onrust, piekeren, slecht slapen, etc. Of misschien heb je het gevoel dat je niet alles eruit haalt wat erin zit. Persoonlijke coaching is erop gericht om dat onder de loep te nemen en te bekijken hoe je met meer plezier en beter kunt functioneren binnen je huidige functie.

Je gaat kritisch naar jezelf kijken door vragen te stellen als: Wat gaat goed? Wat is voor verbetering vatbaar? Hoe pak ik dat aan? Je kijkt als het ware in een spiegel. Door je bewust te worden van je functioneren en de oorzaak van knelpunten op te sporen, help ik je als coach om een veranderingsproces op gang te brengen.

Met persoonlijke coaching doorloop je 2 fasen:

  • in de eerste fase vergroot je je zelfinzicht en verzamel je informatie over je functioneren door eigen waarnemingen en door feedback van anderen. Daarnaast ben je bezig met het formuleren van eigen doelen en het opmaken van een persoonlijke balans.
  • in de tweede fase train je nieuwe vaardigheden en gedrag, die je helpen om je verder te ontwikkelen. Hoe maak ik me echt los van mijn oude vertrouwde gedragspatroon? Hoe voorkom ik dat ik daarna terugval in oude vertrouwde patronen? Vervolgens ga je nieuwe vaardigheden en gedrag implementeren in je dagelijkse leven met behulp van concrete opdrachten en oefeningen.

 

Met behulp van persoonlijke coaching leer je op zo’n manier aan jezelf te werken, dat je na het coaching traject ook zonder coaching stappen vooruit kunt blijven maken. Je krijgt concrete handvatten om terugval te voorkomen.